Day OFF

Malo predenj sta Lisa in Keith prisla iz vecerje, sem tudi jaz prisel nazaj v stanovanje. Kot bi se zmenili :), potem pa smo govorili in govorili – skoraj do dveh ponoci. V Spaniji sta v bistvu v enem dnevu skrita dva. Nimajo ravno take bioloske ure, kot ostali evropejci – predvsem zaradi vrocine. Na delovni dan vstanejo okoli sedmih, delajo do enajstih, dvanajstih, cez hudo vrocino je cas za pocitek in okoli petih spet zacnejo, pa vse tja do dveh ponoci. Rekla sta, da lahko ostanem kolikor casa hocem, vendar se onadva cez 3 dni odpravita proti Angliji, ker mora Liz nekaj casa skrbeti za bolno mater, potem pa se odpravljata nazaj v Indijo, kjer Keith gradi luksuzno hiso in ima biznis. Ima najvecje podjetje luksuznih taksijev v Goi. Liz pa se ‘prezivlja’ z internetom – skupaj s poslovnim partnerjem imata v lasti stran, ki ima milijon obiskov na mesec! Po tehtnem premisleku se odlocim, da ostanem se en dan, predvsem zato, ker mi je Liz obljubila, da me bosta s kombijem peljala na ogled mesta in okolice.

Startali smo okoli 10h, prej pa smo sredi Spanije pojedli tradicionalni angleski zajtrk s parimi skodelicami caja z mlekom in se odpravili na ogled.

IMG 1267

Najprej smo se sprehodili do Lizinega novega stanovanja, ki ga je kupila, seveda je potreben temeljite prenove. Ko smo bili noter smo malo razgljabljali, kako bi ga lahko opremila. To je neke vrste stirinadstropni vrstni blok, ki se po najdaljsih stranicah dotika sosednjih blokov, krajsa stranica ima pogled na ulico, kjer v stanovanje pride dnevna svetloba, iz zadnje strani pa je spet zaprt z drugo stavbo, le da je med to stavbo in njenim blokom tri metre prostora. Ko sva s Keithom iz ravne strehe, kjer mislita narediti verando gledala navzdol v temacen prostor (15m globine) med Lizino in sosednjo stavbo, sem predlagal, da podreta streho, ki je zacasno pokrivala ta prostor (3mX6mX15m), da bo noter prodrla soncna svetloba, ki jo lakho z zrcali usmerjata po zadnji stranici bloka vse do dna, noter pa posadita drevo in stene prelepita z alufolijo, ki bo se bolj ojacala soncne zarke, tako bosta imela dovolj svetlo stanovanje. Bila sta res navdusena nad to idejo 🙂

IMG 1273

Potem smo sli s kombijem najprej na razgledno tocko, kjer sem naredil nekaj lepih panoramskih posnetkov na mesto in delto reke Ebre, malo naprej je najstarejsa oljka v Spaniji – vrjetno tudi na svetu. Posajena je bila v casu, ko je bil Jezus se mejhn pokovc.

IMG 1292

Mimo mestnih grafitov proti zeleznem mozicku s katalonsko zastavo v nacionalni park, kjer smo opazovali ptice in pokrajino. Nazaj v mesto pa se nismo vrnili cez most, ampak smo kombi zapeljali na brezplacni splav, ki vozi nonstop. Liz je pripravila odlicno vecerjo, potem pa spat. Kar naporen dan…

IMG 1274 IMG 1300 IMG 1284 IMG 1275 IMG 1305

Use Facebook to Comment on this Post

2 komentarja to “Day OFF”

  • Vita:

    Ti Vidmar…a to zanalašč tko mejhne slike gor daješ? Zato, da smo še bolj firbčni kako vse skupi zgleda a?

    Drugač pa ja…te spremljamo vsi po vrsti.Redno

    Bosa noga 🙂

  • Jaooo Vidmar, ti tolk uživaš. Resno, muka mi je brati tale tvoj blog. Vsak dan sproti, pa ga vseeno parkrat na dan preverjam, če je kaj novega.

    Važno, da se uživa. Mi te tukaj spremljamo.

    lp, Matej