Psi, Erhard in baterije

V rastlinjaku sem polezaval kar dolgo – kaj pa morem, ko je bilo tako toplo 🙂 do 10h zjutraj, kot rastlina. Z razliko od nje imam jaz korenine v Sencurju, ona pa v zemlji, haha. Spet na kolesu, kje pa. Edina omembe vredna zgodba pa je naslednja. Ko sem se ob cesti ustavil, da bi ponovno namazal kolo, ker mi je mivka iz rastlinjaka prisla v lezaj moje razmajane peste, so cez cesto lajali psi. 5 psov! To me je tako motilo, da sem sel do njih in jim cez ograjo metal kose kruha, da so se pomiril, potem sem malo lajal na njih, jim spet vrgel kruh in jih ustrasil, potem smo spet malo lajali, dokler nisem pocepnil pred ograjo in nepremicno zacel gledati najblizjemu psu v oci. Ne morte verjet – po 3 minutah je vsak odnehal in odsel, ampak prisel je spet drug…. No to mi je vzelo dobre pol ure 🙂

Med hudo vrocino sem na plazi opral zehto, naredil par panoram in opral bidoncka. Ko sem tankal vodo, pride spanska mamca in mi pokaze bidoncek, simulira pitje vode iz njega in davljenje. Si, si aqua ni pitna, this for cooking, gracias 🙂

IMG 1525

Potem do mene pride nemec Erhard in njegova zena, ki naju je prijazno fotografirala. Ne vem kje ljudje ravno mene najdejo, med vsemi mogocimi narodi, ki polezavajo na plazi in se en zraven drugega obracajo kot sardele v konzervi… Pravi, da ima na svojem avto domu enake sprejemnike soncne energije kot jaz in, da sta v preteklih mesecih naredila skoraj 5000 km po Evropi – se enkrat vec, kot jaz v petindvajsetih dneh. Ce bi jih hotel ‘ujeti’, bi moral skenslat karto iz Maroka in se okoli sredozemskega morja vrnt v Slovenijo. A ste zmesan?!

IMG 1529

Malo pred Benidormom sem se ustavil, ker sem hotel narediti panoramo Calpa. Low Batteries! Jih vzamem ven, vstekam v inverter in ob cesti – kar za ograjo iz ‘cooking water’ zacnem pripravljat kapucino, spotoma pojem se sendvic in baterije so za silo napolnjene!

IMG 1567 Panorama

No pol sem se pa se enkrat mal ustavil pri nekem hotelskem kompleksu, kjer je bilo polno zastav, sedaj tudi slovenska 🙂

IMG 1590

Evo, se ena za konec. Danes sem prikolesaril do Benidorma (v nacrtu je bil Alicante – 30 km nizje), do Maroka ostaja se okoli 800 km, to bom verjetno prekolesaril v sestih dneh. Ce pa ne prevozim, imam pa se par dni fore. ‘Moj avion’ iz Maroka odleti 15. septembra. Se mal, pa bom doma!

IMG 1592 Panorama

Use Facebook to Comment on this Post

6 komentarjev to “Psi, Erhard in baterije”

  • Vita:

    Bravo David. Nisem verjela(in tut mariskdo drug je podvomil), da boš prišel pravočasno do Maroka. Vidiš,pa si nam dokazu, da tale DVD ni kr tko. Čestitke pa se vidimo doma. Mraz je že…

  • jure:

    rispekt, res ane)

    men bi se strenal po 5min)

  • Katja:

    se dobro da je bila ograja med psi in tabo, 🙂 drugac bi te ze prvi k si mu v oci gledal naskocu :)) no vidm da se nisi v maroku…zdele moram priznat da ene 5 dni nisem brala nic, tko da sem ze mislila da si na cilju.. :)) a vids kako te precenjujem hehe.
    PS: upam da razkuzuješ roke… hahaha

  • Simon:

    Živjo!
    Vidim, da si se kar dobro pripravil, tko resno bi reku. Sem bil res presenečen, ko sem videl kako imaš naštudirano pot, prehrano, prehranska dopolnila in mehaniko kolesarjenja (al kako vi temu rečete). Pametno.
    Še 800 km. Hja veliko pa malo obenem. Ker je tvoje popotovanje lahko samo zanimivo, mislim, da ti bo hitro minilo. Še malo pa boš v Afriki!
    Btw, dobro prenašaš vročino.
    Aja, ko sem vidu slikco z zastavami, sem se moral zasmejat. Res si pojava, sploh tale klobuček, ni čudn da se hočjo s tabo slikat.
    Dobro, da greš na avion v Maroku, tako tvoja brada ne bo tako “sumljiva”, kje drugje bi te še kdo s Osama family povezal 🙂 hec hec.
    Držimo pesti zate, da se tvoja pot nadaljuje brez problemov!
    Srečno!

  • Kolo, pereš cune sred plaže, sončni kolektorji na kolesu, slamnik na glav pa Slovensko zastavo in pol se sprašuješ, kje glih tebe najdejo. Ja sevede de te, če pa ne pašeš med une sardele.

    Ei, a Torsona si tud tko učil trike. Da si ga v oči gledal tolk cajta da je prostor dal al kwa?:)

    lp, Matej

  • žana:

    ooo marija tole s psi..ti morm pol u živo povedat kako je zanč mačka gajo hipnotizirala:):)
    drgač pa..se mi zdi da si kr mal shujšou ane?
    jaaaa..tazadna fotka..čist lajkam:)to mi boš posodu za u sobo;)
    drž se,srečno!!:)