Lastnica sonca je Španka

sonce 2

V filmu Nespodobno povabilo Robert Redford dokaže mlademu in zaljubljenemu paru, ki sta ga prepričljivo odigrala Demi Moore in Woody Harrelson, da je z denarjem moč kupiti prav vse, tudi ljubezen. Pred 17 leti Redford sicer ni izrecno izpostavljal, kako bi lahko z vsemi milijoni kupil celo planete v vesolju, je pa zato pred štirimi dnevi postala lastnica sonca Španka Angeles Duran. Naj bo ideja slišati še tako bizarna, se je vendar Angeles registrirala kot lastnica sonca in ima tudi dokumente, ki to dokazujejo.

49-letna Španka je idejo o lasti sonca dobila, ko je prebrala vest o Američanu, ki se je registriral kot lastnik lune in večine planetov v našem osončju. Mednarodni sporazum namreč določa, da nobena država ne more uveljavljati lastništva nad planeti ali zvezdami, nikjer pa ni govora o lastništvu posameznika.

Gospa Duran ima sedaj v načrtu sončnim uporabnikom računati uporabnino. 50 % prejemka bi namenila španski vladi, 20 % pokojninskemu skladu, 10 % za raziskave, še 10 % za odpravo lakote, ostanek pa bi pritekel na njen račun.

A naj pomirimo vse tiste, ki jih informacija o podjetju s soncem vznemirja – gospa Duran zaenkrat še ni iznašla prave poti načina zaračunavanja uporabe sonca.

Use Facebook to Comment on this Post

Comments are closed.