35.000 plastenk za izgradnjo rastlinjaka

Plastenke veljajo za enega izmed večjih onesnaževalcev našega planeta, nepravilno odvržene pa so pravzaprav velik sovražnik našemu okolju. Ko boste naslednjič že skoraj (nepravilno) odvrgli plastenko, jo raje shranite v zaboj in pomagajte paru Lavrič pri izgradnji rastlinjaka iz plastenk.

Iris in Aleš Lavrič sta se na svojem posestvu V Pravljici v vasi Pleše nad Škofljico lotila zanimivega projekta – zgraditi nameravata rastlinjak iz plastenk. Ekologi brez meja skupaj z njima pozivajo vse, da strnemo moči in jima pomagamo zbrati 35.000 plastenk. Rastlinjak iz plastenk bo velik približno 5 m × 20 m, za gradnjo pa potrebujeta 1 in 1,5 litrske prazne, čiste in nestisnjene plastenke s pokrovčkom.

Če jih naberete vsaj 30, jih prideta iskat kamor koli v Ljubljano, za prevzem iz drugih mest pa je potreben individualni dogovor. Trenutno dodatne zbirne lokacije še urejata.

Ko se bo plastenk nabralo dovolj, bosta Iris in Aleš na svojem vrtu organizirala delavnico sestavljanja največjega rastlinjaka iz plastenk v Sloveniji.

Kontakt: Iris Lavrič
T: 040 223693
E: vpravljici@gmail.com

Vir: http://www.bodieko.si/pomagajmo-zbrati-35-000-plastenk-za-rastlinjak-iz-plastenk

Use Facebook to Comment on this Post

Comments are closed.