Ptičje hišice

 

 

 

 

 

 

 

 

Pločevina večini predstavlja odpadni material, ki se ga želimo čim prej znebiti. Iznajdljivi okoljevarstveniki s čutom za umetnost in kreativnost pa nas vedno znova presenetijo z reciklažo odpadnih kosov, ki jih spremenijo v uporabne predmete. Na natečaju za zasnovo in izvedbo ptičje hišice je ena izmed tekmovalk predstavila svojo ptičjo hišico AL/inox, ki je enostavna in predvsem funkcionalna rešitev krmilnice za ptičke. Tako lahko kos pločevine polepša izgled naše okolice, hkrati pa pticam olajša preživetje mrzle zime. Hišica je izdelana iz enega kosa pločevine, v končno obliko obdelanega s krivljenjem – dodani so le očesni vijaki za obešanje. Za lepši, bolj barvit in unikaten videz ptičjo hišico lahko tudi pobarvamo in ji natisnemo ime ali hišno številko. Oblika ptičje hišice je primerna tako za obešanje kot za pritrditev na vertikalno podlago (steno, drevo itd.), predvsem pa je pomembno, da zaradi odprtosti in obenem zaščite nudi udobno krmilnico vsem vrstam ptic.

Za hišico lahko glasujete na socialnem omrežju Facebook.
1. Klikneš Všeč mi je Gorenjska banka.
2. Na FB strani Gorenjske banke slediš povezavi Glasuj za naj ptičjo hišico!
3. Za ptičjo hišico AL/inox lahko glasuješ pri številki 133, kjer se nahaja (povezava: https://apps.facebook.com/pticjehisice/pticje-hisice/pticja-hisica-alinox/ )
4. Za malo ptičjo hišico AL/inox lahko glasuješ pri številki 132, kjer se nahaja (povezava: https://apps.facebook.com/pticjehisice/pticje-hisice/mala-pticja-hisica-alinox/ ).

Use Facebook to Comment on this Post

Comments are closed.