Hitler izve, da je Janković zmagal

LJUBLJANA – Predsednik SDS Janez Janša je v ponedeljek izvršilnemu odboru stranke ponudil svoj odstop, saj da rezultata stranke na nedeljskih volitvah »ni mogoče šteti za uspeh«. Z oceno rezultata so se v izvršilnem odboru stranke sicer strinjali, a so Janšev odstop soglasno zavrnili. Ocenili so tudi, da ni potrebe po sklicu izrednega kongresa stranke.

V SDS spoštujejo voljo volivcev …

Izvršilni odbor stranke »prav tako zavrača licemerske pozive nekaterih samooklicanih
… a menijo, da je rezultat »pretresel velik del Slovenije«dušebrižnikov izven stranke po menjavi vodstva in jim sporoča, da SDS spoštuje voljo volivcev tako na volitvah kot na referendumih ter da se za razliko od nekaterih popolnih poražencev ne razglaša za moralnega zmagovalca predčasnih volitev«.

Po njihovem mnenju je rezultat nedeljskih predčasnih volitev pretresel velik del Slovenije. »Marsikdo, ki se volitev sploh ni udeležil, ker je bil prepričan, da so vnaprej odločene, je v nedeljo zvečer začutil, da so ogrožene nekatere temeljne vrednote, ki so Slovenijo osamosvojile ter postavile na evropski zemljevid demokratičnih in suverenih držav,« ocenjujejo v stranki.

Resnega povabila v koalicijo ne pričakujejo

Glede volitev pa še ocenjujejo, da »niso prinesle potrebnega obeta stabilnosti in da rezultat volitev ne omogoča sestave programsko dovolj trdne koalicije in vlade«.

Izvršilni odbor stranke ocenjuje, da mora predsednik republike v skladu z ustavo in demokratično tradicijo mandat za sestavo vlade podeliti relativnemu zmagovalcu predčasnih volitev. »Ker je predsednik Liste Zorana Jankovića vnaprej zavračal sodelovanje s SDS in ker je ob tem hkrati zatrjeval, da dela tisto, kar govori, resnega povabila k sestavi njegove koalicije ne pričakujemo,« so zapisali. (Vir: slovenskenovice.si)

Use Facebook to Comment on this Post

2 komentarja to “Hitler izve, da je Janković zmagal”