Nara Petrovič član Bose noge

Danes sta se v društvo včlanila dva prav posebna člana. Nara Petrovič in Helena Cesar. Nara je človek, ki si upa živeti drugače in o takem življenju pisati na podlagi lastne izkušnje. “Vsestranski” bi mu lahko bilo drugo ime. Pisanje in prevajanje sta le vrh ledene gore.

Nara Petrovič

Poleg tega je odličen vegetarijanski kuhar – preseneča z nenavadno okusnimi jedmi, ki so nekje med domačim in divjim, tradicionalnim in izmišljenim, med zenom in tantro. (To se, mimogrede, pozna tudi pri njegovem pisanju.) Pogosto nastopa kot zabaven in navdihujoč predavatelj o različnih temah iz svojih knjig in širše. Če se vam kdaj ponudi možnost izkusiti njegovo intuitivno masažo, se je nikar ne branite!

Je eden najbolj zagnanih pobudnikov za nastanek prve ekovasi v Sloveniji. V svojem domu se opira na permakulturo in sonaravno pridelavo hrane. Rad sodeluje pri organizaciji dobrih delavnic, včasih kakšno vodi tudi sam.

Otroci se lepijo nanj, ker pripoveduje najboljše pravljice. Kot avtorja za otroke ga boste lahko spoznali v kratkem ob izidu njegove otroške knjige Zaklad z otoka Sumsama, prve iz zbirke Pipilon, ki bo obsegala pet knjig.

Nara večkrat kam odpotuje, a vedno z dobrim razlogom in namenom: za širjenje obzorij in deljenje izkušenj z drugimi. Od njega lahko pričakujete veliko mero kulturnosti in modrosti, ne pričakujte pa petične uglajenosti in spoštovanja vseh meril bontona. Nara pač dela stvari tako, kot pravi, da je za človeka naravno. Vedno je bos, rad sedi na tleh, kaka čepe, ne zna si zavezati kravate. Prebijanje ledu, pionirstvo, začenjanje novih poglavij na vseh področjih, ki ga pritegnejo. To je Narino življenje.

Mojster ni v ničemer, je pa dober v marsičem. Kar je najpomembneje: to zna dobro opisati, zato je njegove knjige in članke užitek brati.

Blog: http://narapetrovic.wordpress.com/

Helena Cesar pa je navdušena bosohodka, ki ima v lasti Založbo Žarek (http://www.zarek-hc.si). Povem vam kar je ona povedala nam!

Helena Cesar

“Pred petimi leti sem bila na meditaciji, ki jo je vodil Janko Jamšek. Njegovo podajanje kozmične resnice se me je globoko dotaknilo in v meni pustilo sledi. Predvsem mi je bil ljub njegov način, kako je znal v ljudeh, tudi v meni, prebuditi zavest o božanski naravi posameznika s predznakom ljubezni. Postala sva prijatelja, soustvarjalca srečanj na temo duhovnost našega vsakdana.

Splet okoliščin je poskrbel, da je Janku Jamšku leta 2006 prišla v roke knjiga Nadangel Rafael sporoča, izdana v nemškem jeziku. Globoko v sebi je začutil potrebo posredovati ta čudovita besedila ljudem v Sloveniji. Odločil se je knjigo prevesti, zato me je povabil k sodelovanju in skupaj so naju tako skoraj eno leto prežemale energije nadangela Rafaela, nadangela zeleno zlatega žarka, žarka zdravljenja in resnice.

Sledilo je obdobje pridobitve avtorskih pravic za slovensko izdajo in iskanja primerne založbe. Ker je vse to trajalo kar dolgo, mi je Janko zaupal nalogo, da v celoti sama poskrbim za izid knjige. Na nek način se je ob vsem tem prizadevanju razkrilo tudi moje poslanstvo, kako na najboljši način soustvarjati lepši svet in tako je zasvetil Žarek.

Žarek za Športno društvo Bosa noga pa je zasvetil danes, saj imamo v naši knjižnici novo knjigo: Človek in ugodnosti pri nakupu knjig 🙂 Vabim vse, da se včlanite. Članarine ni 🙂

Use Facebook to Comment on this Post

Comments are closed.