Jim Morrison pomiloščen 39 let po svoji smrti

Štiri desetletja po tem, ko je bil aretiran zaradi javnega nemoralnega obnašanja in obsojen na šest mesecev zapora, je Jim Morrison, pevec skupine The Doors, posthumno pomiloščen. 39 let po njegovi smrti floridski guverner meni, da obstaja dovolj dvomov o resničnosti dogodkov, da ga pomilosti.

jimm

Leta 1969 je Morrison na koncertu v Miamiju slekel hlače in pokazal svoje genitalije. Tako so trdili policisti, medtem ko člani benda vztrajno zatrjujejo, da je Jim sicer bil pijan, a v nobenem primeru ni odpel zadrge na hlačah, kaj šele pokazal svojih genitalij. 

Obtožili so ga za dva prekrška in obsodili na šest mesecev zaporne kazni ter 500 dolarjev denarne kazni, vendar je Morrison umrl, preden mu je uspelo vložiti pritožbo in posledično oprati lastno ime. 

Sam dogodek je za vedno spremenil pot legendarne skupine The Doors, saj naj bi po tem koncertu imeli še dvajset koncertov po različnih mestih, a so po dogodku vsi organizatorji odpovedali napovedane datume nastopov. Jim je obtožbo, da se je razgalil, vse do svoje smrti, slabo leto kasneje leta 1971, zanikal. 

Guverner Floride Charlie Crist, ki je bil na mesto izvoljen pred nekaj meseci, pri čemer je Morrisonova pomilostitev ena izmed njegovih prvih uradnih odločitev, je izjavil: ”Morrisonu je smrt preprečila, da bi vložil pritožbo, kar je v osnovi pravica vsakega 
Američana. V primeru Jima Morrisona je krivda ali nedolžnost sedaj v rokah božje sodbe.”

Use Facebook to Comment on this Post

One Response to “Jim Morrison pomiloščen 39 let po svoji smrti”