Zastonj servis (skoraj), koka kola (cisto)!

Au! Ne morem prav dolgo polezavati, ker je pod sotorom milijon kamnov. Armafleksa oz. lezalne podloge nimam sabo, ker zasede prevec prostora. No ja, lahko bi jo privezal na torbo, vendar je potem prevec zracnega upora, itak sem pa navajen spati na trdem, ampak na takih kamenih bunkah, to je pa ze mal prevec. Ponoci sem se obracal na vse mogoce nacine med kamni in uspel najti tri udobne polozaje telesa, da ni zulil. V vsakem polozaju vztrajas max eno uro, potem pa zaspi roka ali noga, ker ni pretoka krvi in zacnes cutiti mravljincenje. Mravlje so dobro zmazale ostanek juhe, ki sem jo pustil v posodi polek sotora, tako da sem jih samo stresel na travo in zacel pripravljati kavico. Na kolesu vidim polno polzev, na kolesarskih rokavicah pa sta se dva tudi posteno mastila z mojim visoko kaloricnim svicem. Me veseli, da vas lahko nafutram zivalce. Nekaj pa ze moram dati v zameno za prostor, ki ste mi ga odstopile za postavitev sotora in ‘garazo’ za kolo 🙂

V mestu se ustavim v kolesarski trgovini in na pult vrzem zadnjo gumo mojega kolesa. Mehanik je bil tako navdusen nad mojo improvizacijo, da je zamenjal spico (za 10€) za ‘povrh’ mi je dal se 3 spice, rezervno zracnico, orodje za menjavo spic in komplet za flikanje zracnic z desetimi flikami. Dobr, a ne?

Spanska obala je reees lepa. Gradi se na veliko – velike komplekse s hoteli in vse kar spada zraven. To so res ogromni projekti. Na tako velikem obmocju, kot je npr.Adergas so tukaj sami hoteli, trgovine z visoko modo, bazeni, restavracije, parki, kolesarske steze… vse je postiman u nulo.

IMG 1413

Proti veceru koncno pribrcam v Valencio, kjer si v parku skuham kavo, napolnim baterije. Danes je blo sonca se pa se, pa se pase – sploh akumulatorju, ki je cisto napolnjen. S polnimi baterijami se odpravljam na lov dobrih fotografij mesta ponoci. Evo ena za pokusino.

IMG 1433 Panorama

No to je samo ena izmed mnogih. Po vsem tem napornem slikanju sem se seveda ustavil v centru mesta na kokakoli. Ko srebam to izvrstno pijaco z ledom do mene pride natakar, pokaze na zastavo in rece. Zivjo ti pa iz Slovenije! Moje ime Peter iz Slovakie, malo za tem pride se njegov braca (brat) Ivan, ki v Valenciji zivi ze sedem let in je tudi natakar v baru. Ura Je bila ze cez polnoc, ko sva z Ivanom razpravljala. Pravi, da sem prvi Slovenec, ki ga je srecal v mestu, pa se ta je mal cez les. Smesno dva slovaka + en slovenec sredi Spanije.

IMG 1444

Vsak govori v svojem jeziku, vmes pa malo anglescine, spanscine in hrvascine, pa smo se zastopil. ‘Jaz govorim slovenscino’, recem Ivanu, ko sva zunaj pila vodo. Jaz pa govorim po slovenski, hahaha… Povedal mi je, da je na glavni avtobusni postaji slovenska zastava, pod njo pa pise Slovakia 🙂 standard! fotografijo mi bo poslal po mailu. Seveda sem imel spet zastonj pijaco! V Spaniji sem v 6 dneh zapravil 25€ – v to je vsteto tudi popravilo kolesa. Cene so tukaj veliko, veliko nizje kot v Franciji. Ce bo slo tako naprej, sploh ne bom mogel zapravit vsega denarja 🙂

Ura je ze pozna, Ivan je rekel, da gre pocasi domov, tudi jaz se odpravljam naprej. Lahko bi ga vprasal, kje je kaksen kamp in ga po ovinkih pripeljal do tega, da bi vprasal, ce hocem spat pri njemu – take stvari mi grejo kar dobro od rok, ocetovi geni (mini diplomacija), vendar ga nisem, ker sem hotel narediti se par fotografij tega prelepega mesta. Se dobro, da sem se tako odlocil. Poglejte, kaj me je cakalo za ovinkom! 🙂

IMG 1469

O.K., odpravim se na obrobje mesta poiskat prostor za sotor. Se dobro da imam kompas! Smer JZ, pa gremo. Vozil sem po mini cestici, ki me je pripeljala v simpaticno vasico, kjer so imeli ravno zakljucek sedem dnevnega festivala. Narocim koka kolo in se vsedem na rob mize, kjer je sedelo na uc ene deset domacinov, ponudijo mi sendvic, ki jim je ostal in napol polno flaso kokakole. Hvala! V vodnjaku zajamem se vodo za kuhanje in grem naprej.

IMG 1480 Panorama

Vozim ze mimo prizorisca, nakar me poklicejo se k eni mizi in mi dajo se stiri sendvice in 0,7l vina 🙂 Evo, pa mam vecerjo. Okoli dveh ponoci mi koncno uspe postavit sotor na gradbenem obmocju, dodobra sem sit, zaspim v dveh sekundah 🙂

IMG 1483

Use Facebook to Comment on this Post

6 komentarjev to “Zastonj servis (skoraj), koka kola (cisto)!”

  • AM:

    Bosa Noga!
    Pri vsej iznajdljivosti, ki jo je izžarevaš, mislim, da ti je kot difovcu uspeh zagotovljen! 🙂 Srečno!
    AM

  • Žana: ja, toj blo to:) ampak smo jih odgnal in bojo dal mir:)
    Remic: Ja sej, jz se tud čudim, glede na to, da si mu že v švici podal črno napoved:) Takrat si rekel mogoče 500km:) Evoga, 1500km in še kr lavfa:)

    Vidmar: BRCIII!

  • Vita:

    Imam občutek, da bolj kot se bližaš koncu skos boljše je. Vidiš zato pa so te konci tko zajebani in se težko poslovimo! Ne vem a se čist zavedaš kako hudo je. Verjetno se boš ko boš stopil na trda tla v Sloveniji, na domačem dvorišču. Želim ti, da bi te ostale dni še trajale in trajale…

  • Klemen:

    Haha!

    Ej ce bo slo tko naprej, ti bo folk kmalu zacel placevat da bos lahko pri njih spal pa vecerjal:)
    Drugac pa vidim da ti gre res dobr – se teh par sto kilometrov pa si dol!;)pa ne morem verjet da ti pesta se kar drzi:)

  • žana:

    mato a toj blo pol to k ceu dan nism mogla prebrt “preostanek objave”?

    oooo vidmar ti se maš pa res luštn;)še mjčkn uživj,kr boš zlo kmal na cilju..no ja sj če ti bo pa dnar ustou pa ni 3x za rečt da nauš šou kr s kolesam še nazaj;)
    no srečno še naprj!!:)

  • JA ne morm vrjet! Resno, ne morm vrjet kak si zrihtaš vse tkole “spotoma”. Vidmar, tebe bi 1 mesec skandinavije pršu ziher 100€:) Še na tankštelah bi zastonj tankal:)

    Ei, od kje sta ble pa unidve navijačici?

    Drgač pa vrjamem, da se po obali ves čas zida. Zdej je to in in s temu se služi. Čeprav je malo žalostno, ker kmalu ne boš več mogel najti koščka obale samo zase.

    Enivejz, včeraj so eni scriptkiddiji vdrli na blog in mal URLje zjebal. Sem zvečer stvar saniral in se ne bojo vračal:)

    Write ON!

    lp, Matej